AMSTERDAM – Londen is voor de derde keer op rij de populairste stad om te werken. New York en Singapore staan op de tweede en derde plek.

Dat blijkt vrijdag uit de Global Talent Mobility Survey waarvoor de Intelligence Group 162.000 mensen uit 66 verschillende landen ondervroeg.

Sydney is door Singapore van de derde plaats verdreven, vergeleken met hetzelfde onderzoek dat twee jaar geleden werd uitgevoerd.

De voorkeur van Nederlandse respondenten die bereid zijn om in het buitenland te werken, wijkt af van de internationale keuze. Nederlanders blijken een sterkere voorkeur te hebben voor Europese steden in vergelijking tot ondervraagden uit andere landen.

Amsterdam

Bij Nederlanders staat Londen op een gedeelde eerste plaats met New York. Barcelona, Brussel en Berlijn delen de tweede plaats. In de internationale resultaten scoort Brussel met een 42e plek juist mager.

Amsterdam eindigt op plaats 23 van meest populaire werksteden. Daarmee is de Nederlandse hoofdstad zes plaatsen gezakt sinds de meting van twee jaar geleden.