AMSTERDAM – Het Amerikaanse elektronicabedrijf Roku heeft een investering van 45 miljoen dollar opgehaald. Er zijn onder andere afspraken gemaakt met News Corp. en British Sky Broadcasting.

Dat meldt Roku.

Het geld wordt voornamelijk besteed aan marketing en advertenties en het uitbreiden van de verschillende services die Roku nu aanbiedt. Met de deal is ook besloten dat Jon Miller, directeur van de digitale tak bij News Corp., een plek inneemt in het bestuur van Roku.

Omdat News Corp. onder andere Fox, Sky Sports, National Geographic en filmstudio's in handen heeft, is de impact van de investering mogelijk veel groter. Het is op het moment echter nog onduidelijk wat de exacte afspraken tussen de twee partijen zijn.

Roku maakt digitale media-ontvangers in de vorm van kleine doosjes, waarmee gebruikers video en muziek via internet naar hun tv kunnen streamen. Daarvoor kan men kiezen uit abonnementsmodellen of gratis content. Momenteel is Roku vooral bekend in Amerika, maar het bedrijf wil met de nieuwe investering meer inzetten op de internationale markt.