AMSTERDAM – Game-ontwikkelaar Zynga heeft in het tweede kwartaal opnieuw verlies gedraaid, waardoor de aandelen van het bedrijf verder zijn ingestort. De problemen hebben mogelijk ook invloed op de aandelen van partnerbedrijf Facebook.

Hoewel de inkomsten van Zynga stegen, hadden de beurzen meer verwacht. Het aantal gebruikers steeg door de overname van OMGpop, de ontwikkelaar van de mobiele game Draw Something, maar de uitgaven stegen ook.

Er bleef daardoor minder winst over. Facebook was het afgelopen jaar voor 12% van de inkomsten afhankelijk van Zynga. Het verlies van de game-ontwikkelaar heeft daardoor direct invloed op de aandelen van Facebook, dat donderdag een rapport over het tweede kwartaal naar buiten brengt.

In 2011 maakte Zynga een goede start op de beurs met aandelen ter waarde van 10 dollar per stuk. Inmiddels zijn de aandelen 70 procent minder waard. Zynga noemt verschillende redenen voor de daling, onder andere het noodgedwongen uitstellen van nieuwe games, de grillige webcultuur en veranderingen op Facebook.