AMSTERDAM - De pakketten stapelen zich op bij het Duitse postorderbedrijf Neckermann, dat vorige week uitstel van betaling aanvroeg. Postbezorgers als DHL vrezen geen geld meer te krijgen en hebben volgens Duitse media hun diensten gestaakt.

De stapels pakketten breiden zich inmiddels uit tot in de tuin van de vestiging van het concern in Frankfurt, bericht Handelsblatt op basis van gesprekken met medewerkers. Normaliter verlaten dagelijks bijna 30.000 bestellingen de magazijnen van Neckermann.

De curator van het failliete bedrijf vraagt Neckermann-klanten om geduld en zegt de pakketbedrijven ervan te kunnen overtuigen dat er nog genoeg geld in kas is om de levering van alle zendingen te kunnen betalen. Het bedrijf zal volgens hem uiterlijk donderdag weer beginnen met het versturen van pakketjes.

Handelaren

Behalve Neckermann zelf hebben ook zo'n 150 kleinere bedrijfjes te lijden onder het dreigende faillissement van het postorderbedrijf. Zij bieden via de site hun eigen diensten aan, waarbij Neckermann betalingen doorsluist naar de handelaar. Die transacties zijn nu echter ook tot stilstand gekomen.

Neckermann en de vakbonden werden eerder deze maand eens over een reorganisatie, maar eigenaar Sun Capital wilde niet voor de kosten daarvan opdraaien. Het management en de curatoren onderzoeken nu alle mogelijkheden om het bedrijf draaiende te houden.