AMSTERDAM – De Amerikaanse streamingdienst Netflix wil verder uitbreiden in de rest van Europa. De lancering van de dienst in het Verenigd Koninkrijk verliep naar eigen zeggen succesvol.

Dat maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers.

Netflix voegde afgelopen half jaar ongeveer een miljoen nieuwe abonnees toe in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Volgens het bedrijf is het nu tijd om de competitie aan te gaan met concurrenten in de rest van Europa.

Wereldwijd steeg de omzet van het bedrijf naar 889 miljoen dollar, met een winst van een kleine 6 miljoen dollar. In het eerste kwartaal moest het bedrijf nog een verlies van een miljoen dollar incasseren.

Abonnees

Analisten verwachten echter niet te veel van de plannen van Netflix. Zij maken zich vooral zorgen over het aantal abonnees wereldwijd. Het bedrijf slaagt er namelijk maar niet in doelstellingen te behalen.

Zo heeft Netflix moeite om 7 miljoen nieuwe abonnees in de Verenigde Staten te werven voor het einde van dit jaar. In het tweede kwartaal werd tevens een wereldwijde groei van 2 miljoen abonnees verwacht, maar Netflix bleef steken op 1,1 miljoen.

Volgens de analisten zou een uitbreiding naar de rest van Europa een verlies in het vierde kwartaal van 2012 betekenen.