AMSTERDAM – Universiteit Nyenrode gaat samen met ABN-Amro, Houthoff Buruma, Deloitte en Ballast Nedam een studie aanbieden die zich bezig houdt met publiek private samenwerking.

Ook het platform PPS Netwerk (waarbij PPS staat voor publiek private samenwerking) werkt mee aan de ontwikkeling van de MBA Public & Private, een studierichting die al bestond bij Nyenrode, maar nu stevig wordt uitgebouwd.

Volgens de partners is grote behoefte aan zogenoemde ‘dual thinkers’. “Mensen die in het publieke en het private domein kunnen opereren en die over de domeingrenzen heen effectief kunnen samenwerken”, zo laat Nyenrode dinsdag weten in een persbericht.

Lees ook onze special over partnerships

De opleiding wordt opgezet door Nyenrode, maar de bedrijven hebben ook een flinke inhoudelijke vinger in de pap. Zo bepalen ze mede de inhoud van het onderwijsprogramma en zullen ze ook ‘deelnemers’ werven.

Wie straks zijn MBA heeft gehaald voldoet niet alleen aan de eisen van de universiteit, maar ook aan de kwaliteitsnormen die zijn opgesteld door een speciale programmaraad met deskundigen uit het werkveld.

Bruggen

De opleiding is vooral bedoeld voor mensen die al werken, maar zich willen bijscholen. Doordat de overheid steeds meer taken overlaat aan het bedrijfsleven, ontstaat “behoefte aan mensen die bruggen bouwen tussen overheden en bedrijfsleven.”

Studenten kunnen de MBA in eigen tempo doorlopen; al naar gelang de drukte op het werk of de ambitie kunnen zij de titel in drie tot zeven jaar halen.