ASSEN - De faillissementsaanvraag voor het vakantieresort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht is voorlopig van de baan.

De Kroon Groenprojecten BV in Utrecht diende 14 dagen geleden de aanvraag in, omdat dit bedrijf nog 110.00 euro van het luxe bungalowpark tegoed heeft.

De Kroon kreeg maandag, een dag voor de geplande zitting, het bericht dat in Assen een voorlopige surseance van betaling voor Hof van Saksen was uitgesproken. ''We hopen op een gedegen overlevingsplan. Aan een faillissement heeft niemand wat”, liet een woordvoerder van De Kroon weten.

Facturen

Sinds maart 2009 verzorgt het Utrechtse bedrijf het groen van dit vakantieoord. Sinds februari 2012 worden de facturen niet meer betaald. Eind mei vond een kort geding in Assen plaats waarin De Kroon in het gelijk werd gesteld.

De betalingen bleven uit, de partijen gingen daarom op 26 juni met elkaar in gesprek. Er werden afspraken gemaakt onder voorbehoud van goedkeuring van de banken. Het resort kreeg nog 2 weken de tijd om te betalen. Sindsdien liet Hof van Saksen niets meer van zich horen.

Hof van Saksen, met ongeveer 170 medewerkers in dienst, werd in 2007 opgericht en heeft ruim 600 accommodaties. De omzet van het resort bedroeg in 2010 nog ruim 25 miljoen euro.