AMSTERDAM – De Koreaanse mobiele operator SK Telecom heeft als eerste ter wereld een commercieel mobiel 4G-netwerk uitgerold van LTE-technologie met twee frequenties. Hierdoor heeft het bedrijf de beschikking over twee keer zoveel bandbreedte.

LTE-technologie is een nieuwe standaard voor onder andere mobiele netwerken, waarmee hogere snelheden bereikt worden. Deze techniek wordt vaak 4G genoemd, de opvolger van 3G.

SK Telecom claimt dat het mobiele netwerk werkend is en dat het dubbel zo efficiënt en betrouwbaar is als een enkel LTE-netwerk. Dit jaar wil het bedrijf het netwerk aan kunnen bieden in heel Seoul en zes andere grote steden. Uiteindelijk moet het netwerk 23 steden in Korea dekken.

SK Telecom heeft in Korea meer dan 26 miljoen klanten, meer dan de helft van het totale aantal mobiele gebruikers in het land.

De operator gaat er vanuit dat aan het eind van het jaar de meeste mobiele toestellen geschikt zullen zijn voor LTE met dubbele frequentie. Binnenkort wordt in Korea de Samsung Galaxy S III LTE gelanceerd.