Afgelopen weken waren extreem. We besloten om op korte termijn zeer veel data te gaan verwerken. We hebben geen vast personeel en we zijn maar met z'n tweeën, dus we moesten heel snel schakelen om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Door Emma Blanchard

Voor data entry kan je natuurlijk een gespecialiseerd bedrijf in dienst nemen. Dit is de makkelijkste oplossing, maar ook ontzettend zonde. Je kosten gaan immers extreem omhoog en daarom besloten we dan ook om zelf een data entry-bedrijf op te richten.

We hebben er bewust voor gekozen om dit niet in Nederland te doen. Eerdere pogingen om goed gekwalificeerde mensen te vinden die parttime saai doch precies werk willen doen, waren namelijk op niets uitgelopen. Daarom besloten we een advertentie te zetten op de grootste Tsjechische vacaturewebsite.

Overweldigend

De respons was overweldigend. We kregen meer dan 500 aanmeldingen van hoger opgeleide mensen die heel graag (voor de helft van wat we in Nederland wilden betalen) voor ons aan de slag wilden gaan. Reden hiervoor is natuurlijk dat er een hoge werkeloosheid heerst in Tsjechië. Maar ook het feit dat het om een parttime-baan ging die vanuit huis gedaan kon worden, was verantwoordelijk voor het mega aantal sollicitanten.

Door deze giga respons waren we er zeker van dat we in Tsjechië aan de slag moesten en besloten we om hier een bedrijf op te richten. Misschien iets dat andere mensen zou afschrikken, omdat dit natuurlijk veel rompslomp met zich meebrengt, maar niets is minder waar.

Het wiel

Je hoeft natuurlijk niet het wiel zelf uit te vinden. Via internet vonden we een heel goed Tsjechisch concern wat ons heeft geholpen met het oprichten van ons bedrijf en met allerlei andere zaken, zoals het arbeidsrecht, het vinden van ruimte voor sollicitaties en trainingen, etc.

Vervolgens hebben we een selectie gemaakt van de beste 70 sollicitanten en nodigden we hen uit voor een gesprek. 70 Sollicitaties in twee dagen, ik denk dat we een record op onze naam hebben staan. We wisten dat de mensen qua CV goed waren, dus we hoefden alleen nog maar te selecteren op persoonlijkheid.

Eerste indruk

Daar heb je geen gesprek van een uur voor nodig en een eerste indruk is meestal voldoende. Iedereen kreeg dan ook een kwartier om ons te leren kennen en wij hen. Na het gesprek besloten we direct of het een ja of een nee was. En zo hadden we na twee intensieve dagen 35 nieuwe medewerkers.

Een week later is mijn partner weer terug naar Praag gegaan om hen in te werken en nu gaan we zien hoe het echt in de praktijk zal gaan. De eerste resultaten zien er echter perfect uit.

Emma Blanchard is oprichter en medeaandeelhouder van Crusj, een bedrijf dat reizen voor singles organiseert, en Happzy, de zoekmachine voor restaurants in 165 Europese steden.