Helaas, het mocht niet zo zijn. Mercedes-Benz wilde de CLS Shooting Break tot later vandaag onder de pet houden, maar de eerste foto’s zijn op internet beland.

Volgens de internettamtam krijgt de bagageruimte van de Shooting Break met de achterbank neergeklapt een inhoud van 1.550 liter.

De CLS Shooting Break is echter niet zo’n pakezel als de E-klasse: naar verluidt kun je de laadvloer af fabriek ook met aluminium of gepolijst hout laten bekleden.

Qua motoriseringen komen een CLS 250 CDI met 204 pk en een CLS 350 CDI met 265 pk beschikbaar. We verwachten ook een CLS 350 (306 pk) en een CLS 500 (435 pk).

merc 460

Eerdere spionagefoto's toonden aan dat er ook een AMG-versie komt. Maar die volgt waarschijnlijk pas in een later stadium.

\Mercedes-Benz had de CLS Shooting Break bewaard voor het Goodwood Festival of Speed. Uiteraard staat de auto eind september ook op de Autosalon van Parijs.

We mikken op een marktintroductie in het laatste kwartaal van dit jaar. Later vandaag alle officiële informatie over deze CLS Shooting Break.