AMSTERDAM – Een Italiaanse makelaar probeert het middeleeuwse dorpje Pratariccia aan de man te brengen middels een advertentie op eBay. Het onbewoonde dorp heeft een prijskaartje van 2,5 miljoen euro.

Er zit wel een addertje onder het gras. Het Toscaanse Pratariccia is al sinds de vroege jaren 60 onbewoond en heeft een stevige opknapbeurt nodig, zo meldt de Daily Mail.

Het dorp is momenteel eigendom van een religieuze orde, die al jaren probeert er vanaf te komen. Omdat het de makelaar niet lukt het plaatsje via de gebruikelijke weg te verkopen, heeft hij zijn toevlucht genomen tot een advertentie op de veilingsite.

Florence

Pratariccia ligt op 850 meter hoogte, ongeveer 40 kilometer ten oosten van Florence. De nieuwe eigenaar krijgt de beschikking over acht hectare aan grond en 25 huizen.

“Het is absoluut een koopje”, vindt makelaar Carlo Magni, die de verkoop begeleidt. “Dit is een unieke kans op een eigen Toscaanse nederzetting.” Er zouden inmiddels een aantal “interessante biedingen” gedaan zijn.

Magni verwacht dat er ongeveer een miljoen euro in de restauratie van het dorp moet worden geïnvesteerd.