AMSTERDAM - Jumbo heeft met vakbond CNV Dienstenbond een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan voor het kantoorpersoneel dat door de overname van C1000 door Jumbo moet verdwijnen.

Dat maakte vakbond CNV Dienstenbond woensdag bekend. Voor vakbond FNV Bondgenoten is het sociaal plan voorlopig echter nog onvoldoende.

Volgens het nieuwe sociaal plan, dat loopt tot en met december 2016, krijgen de medewerkers in de distributiecentra een werkgelegenheidsgarantie tot 1 januari 2016. Voor medewerkers die boventallig worden en van wie de werkplek vervalt, wordt daarnaast geïnvesteerd in de begeleiding van werk naar werk.

FNV

FNV Bondgenoten is niet tevreden met het voorgestelde sociaal plan, omdat de werkgelegenheidsgarantie die is afgesproken alleen geldt voor magazijnmedewerkers en chauffeurs. "Wij willen afspraken maken voor alle werknemers. Daar horen ook kantoorpersoneel en uitzendkrachten bij", zegt een woordvoerder.

De bond heeft Jumbo een ultimatum gesteld om alsnog met toezeggingen te komen. Dat loopt woensdagmiddag om 18 uur af. Als de situatie onveranderd blijft en de leden van CNV akkoord gaan met het nieuwe sociaal plan, dan geldt dat alleen voor hen. FNV-leden zijn dan niet gebonden aan het akkoord, aldus een FNV-woordvoerder.