AMSTERDAM – Modeltreinfabrikant Märklin krijgt er in september 400 verkooppunten bij. De goedkopere ‘My World’-lijn wordt verkocht door Intertoys in Nederland, België en Duitsland.

“Het is een tijd geleden dat we vertegenwoordigd zijn in speelgoedwinkels”, vertelt Niels Woudsma, verantwoordelijk voor de Nederlandse tak van het Duitse Märklin. “We komen ook in de speelgoedfolder te staan die onder vijf miljoen huishoudens verspreid wordt.”

Märklin is weer op het goede spoor. Na moeilijke jaren ziet het bedrijf in 2011 wederom de winst en omzet groeien. De omzet steeg met 1,6 procent tot 108,77 miljoen euro; de winst steeg met meer dan 12 procent naar 12,36 miljoen euro.

Nederland

De omzetgroei in Nederland lag een stuk hoger. “We hebben vorig jaar 10,9 procent geplust.” Voor 2012 verwacht Woudsma wederom 10 procent meer te kunnen omzetten.

Het in 2011 geïntroduceerde ‘My World’ is een succes. De goedkopere lijn, die de jeugd moet aantrekken, heeft in het eerste jaar voor 5 miljoen euro omzet gezorgd. De lijn wordt dit jaar verder uitgebreid onder andere met een Thalys-trein.

Zie ook: Märklin start met goedkopere lijn