AMSTERDAM – De Amerikaanse reissite Orbitz.com probeert data over gebruikers handig om te zetten naar meer online verkopen. Consumenten die op een Mac-computer van Apple hotels boeken, krijgen duurdere resultaten te zien dan pc-gebruikers.

Dat meldt The Wall Street Journal dinsdag.

Orbitz kwam erachter dat Mac-gebruikers 30 procent meer besteden in een hotel, ongeveer 20 tot 30 dollar per nacht. Ook verblijven gebruikers van Apple-producten vaker in vier- of vijfsterrenhotels. De reissite laat daarom duurdere opties zien wanneer consumenten via een Mac-computer op de site surfen.

De zakenkrant berekende dat de hotelkamers die in de zoekresultaten naar boven kwamen, in enkele gevallen 11 procent hoger zijn voor Mac-gebruikers.

De reissite benadrukt dat dezelfde kamers niet voor een andere prijs in de zoekresultaten verschijnen. Duurdere hotels verschijnen simpelweg hoger in de zoekresultaten. Ook blijven aanbiedingen voor zowel Mac- als pc-gebruikers hetzelfde.

Orbitz probeert net als de rest van de reissites meer te experimenteren met online boekingen. De reissite maakte vorig jaar een verlies 37 miljoen euro.