AMSTERDAM - De in surseance verkerende vastgoedontwikkelaar Eurocommerce gaat zijn tien Ferrari's verkopen om aan geld te komen.

Dat bevestigt (plaatsvervangend) bewindvoerder Thiemo Bruning vrijdag. De bewindvoerder nam de exclusieve bolides donderdagavond "in bewaring".

Er is volgens Bruning veel belangstelling voor de auto's, van zowel particulieren als bedrijven. Hij weet nog niet wat de sportwagens zullen opleveren, maar "het is natuurlijk een zeer interessante partij auto's". De opbrengst zou enkele miljoenen euro's kunnen bedragen.

Eind mei is aan de vastgoedkolos uit Deventer voorlopig uitstel van betaling verleend. Het bedrijf, een van de grootste vastgoedontwikkelaars van het land, heeft sindsdien geld nodig om de lopende kosten te betalen.

Directeur Ger Visser trad eerder deze maand onder druk van enkele schuldeisers terug als topman van het bedrijf. Het bedrijf staat voor circa 650 miljoen euro in het krijt bij een aantal banken.

Uiterlijk in augustus moet duidelijk worden of het bedrijf nog levensvatbaar is. Dan moeten de crediteuren instemmen met een definitief uitstel van betaling.