AMSTERDAM – Nederlandse organisaties besteden steeds vaker activiteiten uit aan externe partijen. Dat doen ze vooral met het oog op kostenbesparingen, specifieke kennis en financiële flexibiliteit.

Dat blijkt vrijdag uit het jaarlijkse onderzoek naar uitbesteding van adviesbureau KPMG, onder bijna 200 bedrijven en overheidsinstellingen.

Meer dan negen op de tien organisaties besteedt momenteel activiteiten uit aan derden. Bijna de helft van de ondervraagden verwacht de komende tijd meer activiteiten te gaan uitbesteden.

Tevreden

Ongeveer 70 procent van de organisaties is tevreden over de dienstverlening van de leverancier. Dat is evenveel als een jaar geleden. Meer dan 80 procent zou de externe partij ook aanbevelen aan anderen.

Zo’n 70 procent vindt de prijs in lijn met de huidige markttarieven en ruim 60 procent vindt dat de opdracht op tijd is afgerond.

Weinig innovatief

Over innovatie zijn de bedrijven en overheidsinstellingen minder te spreken, net als vorig jaar. Meer dan vier op de tien respondenten geeft aan niet tevreden te zijn over de innovatiecapaciteiten van de leverancier.