Zoals de bondscoach 16 miljoen bondscoaches in de nek voelt hijgen en de minister president 16 miljoen minister presidenten, zal een willekeurige manager ook een flink gehijg achter zich horen.

Door Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger

Wellicht geen 16 miljoen, maar toch genoeg mannen en vrouwen die even of permanent op deze managers stoel plaats (willen) nemen.

Eigenlijk spreekt het voor zich dat een manager zijn/haar koers vaart, dat is nu eenmaal wat een manager behoort te doen. Uiteraard is het belangrijk dat deze manager wel open staat voor de omgeving.

Daar staat de manager tegenover die met alle winden meewaait en een slalommende koers vaart. Los van het feit dat het beter is voor een achterban om een duidelijke koers te varen, is het ook goed om te achterhalen wat maakt dat je als manager slalommend werkt.

Onzekerheid

Is het onzekerheid en probeer je alle suggesties van de mensen die soms goed bedoelde ideeën hebben maar uit, in de hoop dat het goed komt?

In dat geval is het zinvol na te gaan of je je überhaupt wel lekker voelt in je functie en of je de juiste man/vrouw op de juiste plaats bent. Zelf aan de slag te gaan (soms met een team en soms alleen) is inherent aan het managersvak.

Het kan ook zijn dat je wel een goed doordacht plan hebt, maar je toch laat leiden door de omgeving om aardig gevonden te worden. Als je in gaat op al die suggesties heb je eerder kans dat men je wel leuk vindt (als baas), dan wanneer je je koers vaart en mogelijk impopulaire beslissingen moet nemen. In dat geval is een stuk zelfreflectie noodzakelijk om te bepalen of je op de juiste plaats zit.

Manager zijn is ook impopulaire beslissingen nemen, dat is inherent aan het vak en daar kan en mag je niet aan voorbij proberen te gaan. Zachte heelmeester maken stinkende wonden en als manager ben je juist een heelmeester die moet voorkomen dat er stinkende wonden ontstaan.

Oogkleppen

Wil dat dan zeggen dat je je af moet sluiten voor de buitenwereld en met oogkleppen op aan de slag moet? Natuurlijk niet!

De bekwame manager heeft van nature leidinggevende capaciteiten, luistert naar de omgeving, pikt signalen op en gaat serieus met suggesties om. Dat wil nog niet zeggen dat je er ook concreet iets mee doet. Er kan immers ook op een later moment een situatie voor handen komen, waar je iets kunt doen met een signaal wat je eerder opgevangen hebt.

Maar soms blijven goed bedoelde suggesties slechts goed bedoelde suggesties. Dat maakt ook meteen dat managen een vak is en niet een vooruitgeschoven senior of “vriendje” welke aan een leuke baan geholpen moet worden.

Basis

Nee, de bekwame manager is de man of vrouw die van nature een basis heeft en dit mogelijk met opleiding en ervaring vervolmaakt heeft. Aangezien je je hele leven blijft leren, geldt dit ook voor de capabele manager.

Daarmee niet gezegd dat de manager van 60 jaar oud per definitie beter is dan die van 40 jaar oud. Immers, als je 60 jaar oud bent en niet altijd open gestaan hebt voor het leerproces, ben je zeker niet verder dan de 40-jarige.

Zou dat maken dat er relatief weinig echt capabele managers zijn? Wie zal het zeggen … er is nog veel te doen, maar dat maakt – zeker tijdens een (economische) crisis – managen zo’n aantrekkelijk vak.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn de oprichters van Stichting Legatio. Zij ondersteunen ondernemers met de bedrijfsvoering van hun onderneming en/of hun persoonlijke ontwikkeling en worden hierbij ondersteund door een professioneel team. Legatio is ook te vinden op Twitter.