AMSTERDAM – ‘’Het nieuwe werken is de toekomst. Er wordt geld, tijd en ruimte mee bespaard. Flexwerken is daarentegen niet nieuw, er was alleen nog geen concreet concept voor.’’ Dit zegt Marcel Klooster, manager van Regus in Amersfoort.

Aangezien het nieuwe werken door steeds meer mensen wordt beoefend schieten flexwerkplekken als paddenstoelen uit de grond. De NS en Regus hebben in mei hun eerste flexwerkkantoor achter het stationsgebouw van Amersfoort centraal geopend genaamd ‘station2station’.

Regus is een leverancier van flexibele werkplekken.

Bij station2station kan je ‘thuis werken’ in een kantoor-omgeving. ‘’Er kan tijdens het werk worden genetwerkt met andere mensen uit de zakenwereld en alle faciliteiten op het kantoor kunnen worden gebruikt.’’

Het concept werkt als volgt: mensen krijgen voor 25 euro per maand een kaart waarmee ze toegang krijgen tot verschillende kantoren in heel Nederland. Daarnaast kan er bijvoorbeeld een vergaderruimte worden gehuurd voor een zakelijke afspraak.

Samenwerking

Volgens Klooster is de samenwerking tussen Regus en NS erg logisch. NS wil met dit concept ook zakelijke mensen aanspreken om met te trein te gaan reizen en Regus was altijd al bezig met het beschikbaar maken van dit soort werkplekken.

De locatie van het pand is handig als er treinen uitvallen of als er moet worden gewacht op een overstap, dan kan er namelijk gewerkt worden. ‘’Tijd is geld. Je kan van je wachttijd of reistijd werktijd maken. Dat is heel belangrijk tegenwoordig.’’

Sportruimte

Naast werkruimte is er ook Fit20, een speciale ruimte waar kan worden gesport om fit te blijven. Er zijn opzettelijk geen verkleedruimtes geplaatst, aangezien het sporten in de normale outfit gebeurt. ‘’Er moet snel tussen het reizen of werken door worden gesport.’’ De temperatuur in de ruimte wordt daarom op 17 graden gehouden.

Behalve gratis koffie, thee, wifi en de sportruimte kan een abonnee ook gebruik maken van de gratis printer. ‘’Het ideale eraan is dat je vanuit de trein, je auto, of zelfs vanuit huis al je bestanden naar de printer kan sturen. Op kantoor hoeft alleen de kaart voor de printer gehouden te worden en dan worden je bestanden geprint.’’

Werkruimte

Niet alleen de stoelen maar ook de bureaus zijn verstelbaar. Verder zijn er verschillende soorten ruimtes om in te werken. ‘’Iedereen werkt op een andere manier. De een vindt het prettig om aan de leestafel te werken, de ander werkt liever individueel in de thinkboks.’’

Dit jaar worden er nog 11 andere flexwerkkantoren geopend door heel Nederland. Binnenkort zullen onder andere treinstations Den Bosch, Den Haag en Eindhoven ook worden voorzien van een station2station kantoorpand.