AMSTERDAM - De financiering voor de containerterminal Rotterdam World Gateway (RWG) op de Tweede Maasvlakte wordt naar verwachting maandag of dinsdag getekend.

Dat bevestigt een woordvoerder van de zakenbank NIBC maandag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

De terminal zou volgens geruchten 600 miljoen euro kosten en is na APM Terminals de tweede containerterminal op het nog in aanbouw zijnde havencomplex. RWG is in handen van DP World Dubai en een aantal rederijen.

Meerdere partijen

Mede omdat er meerdere partijen, en mogelijk ook andere banken, betrokken zijn bij de financiering van Rotterdam World Gateway kan NIBC verder geen details prijsgeven. Het is de bedoeling dat de terminal medio 2014 volledig operationeel is.

De start van de bouw van de nieuwe containerterminal liep vertraging op door een rechtszaak die containeroverslagbedrijf ECT vorig jaar tegen Havenbedrijf Rotterdam (HbR) heeft aangespannen.

Twijfels

ECT voelt zich door HbR benadeeld bij de uitgifte van terreinen op de Tweede Maasvlakte aan de concurrentie, waaronder RWG. Dat zorgde voor twijfels bij de banken die RWG moeten financieren.