DEVENTER - Op aandringen van enkele banken is eigenaar Ger Visser teruggetreden als directeur van vastgoedbedrijf Eurocommerce. 

De geldschieters hadden geen vertrouwen meer in hem, bevestigde bewindvoerder Paul Schepel vrijdag.

Eind mei is aan de vastgoedkolos uit Deventer voorlopig uitstel van betaling verleend. Het bedrijf had sindsdien geld nodig om de lopende kosten te betalen.

Een krediet is pas na het terugtreden van Visser verstrekt. Een eventuele overname van het bedrijf is voorlopig niet aan de orde, zei Schepel.

Vastgoedontwikkelaars

Eurocommerce is een van de grootste vastgoedontwikkelaars van het land. Het bedrijf staat voor circa 650 miljoen euro in het krijt bij een aantal banken. ''Het is tot nu toe opvallend stil. Er is nog geen belangstelling voor overname van ook maar een van de panden van Eurocommerce'', zei de bewindvoerder.

Voor medio augustus moet duidelijk zijn of het bedrijf nog levensvatbaar is. Dan moeten de crediteuren instemmen met een definitief uitstel van betaling.

Externe bestuurder

Een externe bestuurder heeft de rol van Visser voorlopig overgenomen. Eurocommerce kwam begin dit jaar in de problemen toen een bedrijf beslag wist te leggen op een aantal panden.

Een faillissementsverzoek door bouwer VolkerWessels werd op het laatste moment in april ingetrokken. Het verzoek om surseance van betaling kwam van de Deventer onderneming zelf.