AMSTERDAM - Juridisch dienstverlener DAS heeft vorig jaar meer winst gemaakt, mede doordat de crisis leidt tot meer vragen over arbeidsrecht.

"Wij zien nog steeds een stijging in de vraag naar juridisch advies en rechtsbijstandverzekeringen met name op het gebied van arbeidsrecht", zegt Eric Pauw. "Ook zien we in de bedrijvenmarkt een sterke toename van de verkoop van zogenoemde juridische prepaid- en fixed-fee-producten.”

Het bedrijf, actief op het gebied van rechtsbijstandverzekeringen, incassodiensten en juridisch advies, realiseerde in 2011 een omzet van 278 miljoen euro (+8 procent).

Daarvan bleef 27 miljoen euro aan winst over, twee miljoen meer dan in 2010, zo blijkt vrijdag uit de jaarresultaten van het bedrijf uit Amsterdam. De verzekeringstak van het bedrijf zorgt voor het gros van de omzet (75 procent).

De incassomarkt groeide onder invloed van overnames naar een omzet van 67 miljoen euro. Begin dit jaar stortte DAS zich op de markt voor factoring, waarbij bedrijven debiteurenbeheer tegen een vergoeding kunnen uitbesteden.