AMSTERDAM - Secundaire arbeidsvoorwaarden nemen een steeds groter aandeel in bij de salarisonderhandelingen.

Nederland staat op de 36ste positie op de wereldwijde ranglijst van secundaire arbeidsvoorwaarden als percentage van het totale arbeidspakket, zo blijkt vrijdag uit onderzoek van Hay Group.

Terwijl in Westerse landen nog altijd de nadruk ligt op salaris en bonussen, gaat in ontwikkelingslanden en nieuwe economieën de aandacht veel meer uit naar het totale arbeidsvoorwaardenpakket.

Bonussen

“Werknemers en werkgevers zijn geneigd om zich te veel blind te staren op salaris en bonussen. Ze vergeten vaak te kijken naar het totaalplaatje van de beloning’’, aldus Hay Group. Volgens het adviesbureau zijn secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opleidingsbudget en pensioen, minstens zo belangrijk.

Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen specifieke behoeften op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden. Terwijl oudere werknemers interesse hebben in pensioenen, is de groep tussen 30 en 40 jaar juist geïnteresseerd in ouderschapsverlof.

Bedrijven zouden volgens de organisatie meer in moeten spelen op specifieke wensen, om talent binnen te halen en te behouden.