AMSTERDAM - FrieslandCampina heeft voor een onbekend bedrag de Belgische verpakker van kaas en melk IDB Belgium gekocht, zo wordt maandag bekend.

De overname moet de marktpositie van FrieslandCampina vergroten op het gebied van voorverpakte kaas voor winkels en horeca. De Nederlandse zuivelcoöperatie neemt IDB over van Irish Dairy Board, dat IDB sinds 1988 in bezit had.

IDB Belgium zegt met FrieslandCampina een sterke partner te hebben binnengehaald, "waarmee we meer synergievoordelen kunnen behalen". Het Belgische bedrijf beschikt over een fabriek in Genk waar 160 mensen werken.

De bedoeling is dat IDB onafhankelijk zal blijven opereren. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten, en zal naar verwachting worden afgerond op 31 juli 2012.

FrieslandCampina, in 2008 ontstaan uit een fusie tussen Friesland Foods en Campina, is dit jaar op overnamepad. Zo breidde het bedrijf uit Amersfoort de activiteiten uit naar Servië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina en Macedonië. Ondertussen probeert de zuivelcoöperatie het Filipijnse bedrijf Alaska Milk over te nemen.