AMSTERDAM – Een nieuwe applicatie voor PayPal maakt het mogelijk om met iDeal geld naar een PayPal-rekening over te schrijven, zonder dat een creditcard nodig is. De drempel voor internationale betalingen moet zo worden verlaagd.

“We hebben onze applicatie ‘Money2’ woensdag officieel gelanceerd en hopen twee van de meest gebruikte betaalsystemen in Nederland aan elkaar te koppelen”, vertelt Richard Straver van de startup Money2 in een interview met NUzakelijk.

Internationaal

De software is vooral bedoeld voor mensen die internationale betalingen willen doen, maar geen creditcard gebruiken en gewend zijn aan het gemak van iDeal. “Veel online software komt uit het buitenland, zoals games en muziekprogramma’s als Spotify. Vaak is er daarom geen mogelijkheid om met het Nederlandse iDeal te betalen en dan biedt PayPal de oplossing”, legt Straver uit. “Met Money2 schrijf je via iDeal direct geld bij op je PayPal-rekening zodat je de internationale betalingen wel kunt doen.”

Uiteindelijk is PayPal nog wel nodig om de betaling te voltooien, maar je bent niet meer afhankelijk van een creditcard. “We zien ook mogelijkheden voor de kleine ondernemers die hun producten uit het buitenland moeten halen. In de Verenigde Staten heeft bijvoorbeeld elke online consument en webwinkel een PayPal-account , daar kunnen Nederlandse bedrijven nu gemakkelijker van profiteren”, vertelt Straver.

Samenwerking

Money2 verdient niet aan zijn gebruikers, maar krijgt van PayPal een bedrag om zorg te dragen voor de applicatie. Het van oorsprong Amerikaanse betaalsysteem is echter meer dan een geldschieter. “Hoewel het Nederlandse kantoor waar we mee samenwerken deels afhankelijk is van wat er in de VS gebeurt, is er best wat autonomie. Bij PayPal zitten mensen die vooruit willen en waar we onze nieuwe ideeën kwijt kunnen."

In de toekomst gaat er niet veel veranderen aan de functionaliteit van Money2. “We houden dingen graag simpel en zoals het nu werkt is het goed, maar we zijn wel op zoek naar creatieve oplossingen om de applicatie aan de man te brengen”, aldus Straver. “Denk aan samenwerking met sites en acties om mensen te overtuigen van Money2 . Bijvoorbeeld door tegoed aan te bieden voor het gebruik van onze applicatie.”