Je hebt als ondernemer van die dagen dat het allemaal niet zo meezit. Of eigenlijk gewoon zwaar tegenzit. Vandaag zo’n dag.

Door Marleen Holtkamp

Het begon al met de wekker die om kwart over zes ’s ochtends afging. Dan weet je eigenlijk al dat het niet meer goed kan komen. Vervolgens stond er geen yoghurt meer in de koelkast terwijl ik mijzelf net op een koolhydraat arm (dus broodloos) dieet had gezet.

De yoghurt die ik een half uurtje later bij een benzinepomp kocht was lekker, maar zat vol suiker wat ik helaas pas bedacht toen ik mijn Friese breaker al bijna op had.

Ongeveer vijf kilometer verderop begon er een lampje op mijn dashboard te branden wat aangaf dat er een vermoedelijke motorstoring was. Datzelfde lampje had mij vorige week ook al naar de garage gebracht. Dit keer heb ik echter stug doorgereden, want we blijven niet aan de gang natuurlijk.

Sterretje

Eenmaal aangekomen op mijn plaats van bestemming heb ik gelukkig kunnen genieten van een paar ontspannen uurtjes met een enthousiaste groep deelnemers van een timemanagementtraining.

Tijdens de lunch wel weer gespijbeld van mijn dieet, want er waren natuurlijk alleen broodjes. Maar goed, deze keer spijbelde ik dan bewust.

Op de terugweg is het me gelukt om een steentje op te vangen op mijn voorruit, zodat mijn medeweggebruikers daar geen last van zouden hebben. Het sterretje in mijn ruit had ik daar natuurlijk graag voor over.

Boete

En nadat ik mijn dochter uiteindelijk van het kinderdagverblijf had afgehaald en met kind en minirugzakje op de arm, twee volle boodschappentassen, een laptoptas èn schoudertas de voordeur open deed, vond ik bij de post twee enveloppen van het CJIB waarin een totaalbedrag van 338 euro genoemd werd.

En TOEN!

TOEN was ik toch wel klaar met vandaag! Als (bijna) keurige weggebruiker is de hoogste boete die ik ooit van het CJIB heb gekregen 44 euro, dus deze twee boetes die bij elkaar horen zijn voor mij een grote schok. Mijn zuurverdiende centjes zomaar naar de staat. En de boetes zijn niet eens aftrekbaar.

Klaar

Helemaal klaar met vandaag dus. Finished, finit, klaar. Al zijn de hevigste emoties en vloekende woordenstromen inmiddels wel wat afgezakt, na het genot van een koolhydraatarme maaltijd en een kopje thee. Gordijnen dicht, op de bank voor de tv en morgen weer een nieuwe kans.

Klaar ook met bloggen trouwens. Althans, voor de zomer dan. Ik stap er even tussenuit om te genieten van de zomer èn om te verhuizen. Vanaf september hoop ik jullie weer hier op deze digitale snelweg te ontmoeten. Bedankt voor jullie aandacht en tot gauw!

Klaar, voor vandaag.

Marleen Holtkamp is eigenaar van Montas ordening en coaching, gespecialiseerd in werkplektrainingen en professional organizing. Daarnaast is Marleen werkzaam als werkdrukverloskundige.