AMSTERDAM - Guus Roeselers is donderdagavond uitgeroepen tot Young Professional van het jaar.

De jury prees de duidelijke boodschap en visie van Roeselers, die werkt als microbioloog bij onderzoeksinstituut TNO. 

Roeselers is al van jongs af aan bezig met zijn passie en dat is volgens de jury duidelijk te merken. In zijn campagnevideo bracht de onderzoeker de link met zijn verleden mooi in beeld.

Roeselers wil als onderzoeker een bijdrage leveren aan de ecologische uitdagingen van een groeiende wereldbevolking die een steeds groter beslag legt op de natuurlijke hulpbronnen. 

"Ik geloof dat wetenschappelijk onderzoek en innovatie uiteindelijk oplossingen kan bieden voor deze problemen", zei hij eerder tijdens de verkiezing. "Het is mijn grote droom bij te dragen aan de technologische boost die nodig is om deze uitdagingen duurzaam aan te pakken."

Roeselers heeft de jury en het publiek overtuigd van zijn kwaliteit om mensen te enthousiasmeren voor wetenschap en innovatie. "Dit is heel belangrijk omdat innovatie gaat over de toekomst van de samenleving, over het realiseren van idealen en het verbeteren van de kwaliteit van ons leven."

kindtbredewold
Peter Kindt (ING) en Martine Bredewold (Tata Steel) | Foto: Henkvandergiesen.nl

Behalve de algemene winnaar Roeselers wonnen Martine Bredewold (Tata Steel) en Peter Kindt (ING) in respectievelijk de categorieën 'adviseur' en 'manager'. Ook zei verrijkten hun verkiezingscampagne met video: Kindt, Bredewold.

De Young Professional of the Year wordt jaarlijks georganiseerd door netwerkvereniging ICA en bestond dit jaar uit een strijd tussen de 20 young professionals van evenzoveel grote bedrijven.

NUzakelijk is mediapartner van het evenement, waarvan de voorrondes in april begonnen. Meer dan 31.000 mensen brachten tot deze week via de website hun stem uit.