Wat kunnen we leren van de beste werkgevers in Nederland? Vandaag: Microsoft over zelf betekenis geven aan Het Nieuwe Werken.

In samenwerking met WOVOX.com | Zie ook de vorige aflevering

Bepalen hoe Het Nieuwe Werken (HNW) er in jouw bedrijf uitziet kan je het beste overlaten aan de mensen die er werken.

Althans, zo kijkt Microsoft er naar. Want zonder verantwoordelijkheid, vertrouwen en een gedeelde visie is HNW niets meer dan een cosmetische aanpassing.

1 buiten-lunchen-amsterdam-lunch-microsoft

Microsoft organiseert voor de start van elk fiscaal jaar een kick-off evenement, ‘Ruimte voor groei’. In 2007 ging de directie in dialoog met alle collega’s over de reis naar HNW.

Maaike Burghouts, Enterprise Strategy Consultant, kwam toen net kijken bij Microsoft: ‘Wat me erg bijbleef is dat Theo (Rinsema, algemeen directeur van Microsoft Nederland - red.) een visie met ons deelde en vervolgens vroeg hoe we daar zelf invulling aan wilden geven.”

Die visie heet bij Microsoft To Be People Ready. Alles wat Microsoft nieuw op de markt brengt wordt eerst intern gebruikt. Burghouts: “Als we iets willen verkondigen naar de markt moeten we dat eerst zelf zijn.” En dat werkt het beste wanneer mensen ook vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen. “Er is dus niemand die zegt ‘Dit is hoe we het gaan doen, en je werkt op woensdag hier en op donderdag thuis...’: je geeft zelf betekenis aan die visie.”

2 pigeon-holes-amsterdam-microsoft-leestafel

En dat vertrouwen lijdt niet aan misbruik. Cas Pijnenburg, trainee bij Microsoft: "Die vrijheid heeft juist het tegenovergestelde effect: ik presteer beter en voel me er lekker bij. Ik heb weinig dagen gehad dat ik bewust minder ben gaan doen."

Hoe dat komt? Burghouts: "Waar ik bedrijven vaak de fout in zie gaan is dat ze tijd- en plaats-onafhankelijk werken invoeren, maar ondertussen wel opleggen hoe en wanneer dat er uit ziet. Dan verandert er eigenlijk niets. Wij werken resultaatgericht en worden gehouden aan onze afspraken. Maar we bepalen zelf hoe en op welke momenten we daar aan werken."

En het eindstation? Dat is er niet. "Het Nieuwe Werken is geen project, maar een reis waarin we het gesprek met elkaar blijven aangaan."

3 bij-elkaar-komen-bij-gezamenlijke-werkplekken-amsterdam-microsoft-greatplacetowork

Microsoft is dit jaar door Great Place to Work voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Beste Werkgever. Neem hier een kijkje bij een aantal van de andere werkgevers op de lijst.

Foto’s: Matthijs Borghgraef, onder een Creative Commons-licentie