AMSTERDAM - ICentre, het bedrijf dat in Nederland Apple-producten verkoopt, krijgt een nieuwe directeur. Raymond Cohen neemt het stokje over van Wouter Schortinghuis, die zich gaat toeleggen op uitbreiding naar het buitenland.

Dat maakt iCentre donderdag bekend. Cohen stapt over van Apple Nederland, waar hij sinds 5 jaar verantwoordelijk is voor de aansturing van de circa 55 Apple Premium Resellers in Nederland en voor de Business-to-Business en Business-to-Education activiteiten.

"Voor mij is de cirkel rond, als Apple reseller gestart, gewerkt in distributie en bij leveranciers zowel binnen als buiten de Apple wereld. Bij iCentre weer dicht bij de uiteindelijke klant”, laat Cohen weten.

iCentre heeft 26 vestigingen in Nederland. Vorig jaar was de keten goed voor een omzet van 126 miljoen euro en een operationele winst van 12 miljoen euro. De reseller verkoopt Apple-producten, randapparatuur en accessoires.

Vorige week ketste na enkele maanden van onderhandelen de overname af van iCentre door Brand Funding van ondernemer Bob Ultee.