ZEVENBERGEN - Vier medewerkers van internationaal transportbedrijf Rynart in het West-Brabantse Zevenbergen zijn met het Openbaar Ministerie (OM) taakstraffen en boetes overeengekomen voor valsheid in geschrifte. Een woordvoerder heeft dat woensdag gemeld.

Rynart ging in 2007 failliet. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf heeft gelogen over de omzet. Het bedrijf kreeg een lening voor een overname die op basis van reële cijfers vermoedelijk niet was gegeven. Het OM schat de totale schade op 125 miljoen euro. De grootste gedupeerde is de Rabobank met een vordering van 88 miljoen euro.

Twee medewerkers hebben hun zaak geschikt voor een taakstraf van 180 uur plus een boete van 10.000 euro. Twee andere medewerkers accepteerden werkstraffen van 140 en 65 uur. Ze hebben volgens het Openbaar Ministerie valse facturen opgemaakt.

Het OM brengt vier hoofdverdachten wel voor de rechter. De directeur, financieel directeur, het hoofd van de administratie en een intern accountant worden vervolgd voor oplichting en valsheid in geschrifte. De zaak begint volgende week bij de rechtbank in Amsterdam met een regiezitting.