AMSTERDAM - Quickoffice, de maker van een mobiel softwareprogramma waarmee Microsoft Office-, Excel- en PowerPoint-bestanden geopend kunnen worden, is ingelijfd door internetbedrijf Google.

Google wil met de aankoop naar verwachting zijn eigen gratis en betaalde kantoorapplicaties (Docs en Apps) op mobieltjes en tablets beter laten samenwerken met de alomtegenwoordige Microsoft-software.

Quickoffice heeft zich volgens Google bewezen als 'naadloze' oplossing voor verschillende bestandsformaten. "We gaan er aan werken om hun krachtige technologie naar onze Apps-producten te brengen", aldus Allen Warren van Google in een blogpost.

Een overnameprijs maakt het internetbedrijf niet bekend. Quickoffice bedient met zijn betaalde app naar eigen zeggen 300 miljoen gebruikers van Android- en Apple-toestellen. Het bedrijf uit Texas, waar 400 mensen werken, werd tien jaar geleden opgericht.

Voor Google is de overname slechts eentje in een reeks van 140 stuks in de afgelopen twee jaar. Het bedrijf spendeerde daarbij ruim 16 miljard dollar (12,7 miljard euro).