AMSTERDAM – Google Chrome is in de hele maand mei voor het eerst wereldwijd de meest gebruikte webbrowser. Daarmee stoot het de browser Internet Explorer (IE) van Microsoft van de troon.

Dat melden webanalisten bij StatCounter.

Gedurende de hele maand mei behaalde Chrome een marktaandeel van 32,43 procent, dat is net iets meer dan het aandeel van 32,14 procent van IE. Firefox is goed voor 25,55 procent.

Op 21 mei meldde StatCounter al dat Chrome de browser van Microsoft voor het eerst voorbij was gestreefd. Deze voorsprong heeft Google vast weten te houden en is daarmee de meest gebruikte browser in de kalendermaand mei.

In Nederland is IE nog dominant met bijna de helft van het marktaandeel, maar er is een flinke daling in het gebruik zichtbaar. Chrome blijft daarentegen groeien ten koste van IE, hoewel het nu nog maar half zo groot is.

Hoewel Firefox op het moment kleiner is dan Chrome en IE, moet de browser niet worden onderschat volgens analisten. “Firefox heeft een lager marktaandeel, maar dat is de afgelopen maand wel met 0,6 procent gegroeid”, zegt Aodhan Cullen, CEO van StatCounter.