AMSTERDAM – De Amerikaanse reissite Kayak Software heeft besloten zijn beursgang uit te stellen. Dat doet het na de teleurstellende resultaten van Facebook op de beurs.

Volgens Wall Street Journal moest Kayak een van de eerstvolgende internetbedrijven zijn die naar de beurs zou gaan. Omdat de aandelen van Facebook ruim 25 procent van hun waarde hebben verloren, wacht de reissite nog even tot de markt beter aan de eisen van het bedrijf voldoet.

De beursgang van Kayak staat al ruim 18 maanden op de planning. Dat is vier keer langer dan normaal het geval is. Het bedrijf blijft uitstellen vanwege de instabiele markt.

Kayak biedt zelf geen reizen aan, maar maakt het voor bezoekers mogelijk verschillende reissites met elkaar te vergelijken. Ondanks veel concurrentie is het bedrijf gestaag doorgegroeid. De omzet van het bedrijf steeg in 2011 met 32 procent naar 224,5 miljoen dollar ten opzichte van 2010 en was daarmee winstgevend. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte Kayak een winst van 4,15 miljoen dollar.