AMSTERDAM – Apple stapt niet in de markt voor gameconsoles. Als het aan CEO Tim Cook ligt, kijkt Apple liever naar de toekomst zoals naar games geïntegreerd in televisies.

Dat zei Cook op de conferentie D10 in Californië.

“Ik ben niet geïnteresseerd in de traditionale game-markt. Mensen spelen games vooral op mobiele apparaten”, zo liet de CEO weten. Consoles zijn voor Apple dus geen optie.

Cook kon geen duidelijke koers voor gaming uitstippelen, maar hij gaf wel aan dat Apple door games nog verder kon groeien.

Apple TV

Een mogelijk nieuwe markt voor Apple vormen games die geïntegreerd zijn in televisies. Cook noemde deze optie “interessant”. De Apple TV, een settopbox voor televisie, werd vorig jaar in totaal 2,8 miljoen keer verkocht.

De verkoop van Apple’s settopbox zit dit jaar flink in de lift. Cook verwacht dat het aantal verkochte toestellen in 2012 verdubbelt. Dit jaar zijn er al 2,7 miljoen Apple TV’s verkocht. Volgend jaar wordt Apple's eigen ip-tv op de markt verwacht, iTV.

Cook kon niet antwoorden op de vraag of Apple bezig was met een specifieke dienst voor gaming op televisies. De CEO was het er wel mee eens dat het bedrijf ‘nog niet alles uit de Apple TV gehaald heeft’.