Ja, het is echt zo: BMW heeft de 7-serie gefacelift. Laat je echter niet misleiden door de minieme cosmetische wijzigingen: onderhuids heeft het Beierse merk wel degelijk flink wat aangepast.

Bij het front is de introductie van full-LED-koplampen het belangrijkste nieuws. Verder heeft BMW de nieren en de voorbumper aangepast. Binnenin is het multifunctionele instrumentarium nieuw en het centrale display heeft 3D graphics gekregen. De achterpassagiers profiteren van nieuw entertainment systeem.

Het motorenpalet is tot wel 25 procent zuiniger, belooft BMW. Het start in ons land met de 740i. Deze heeft 320 pk en 450 Nm tot z’n beschikking. Daarna is er de 750i, nu met 450 pk en 650 Nm. De topversie is traditioneel de 760i, die een V12 met 544 pk en 750 Nm onder de kap heeft.

bmw

Bij de diesels is de 730d de instapper. Deze heeft een vermogen van 258 pk en 560 Nm koppel. Desondanks is de CO2-uitstoot slechts 148 g/km. Vervolgens is er de 313 pk sterke 740d, die kan bogen op 630 Nm trekkracht. Nieuw in het gamma is de topdiesel 750d xDrive. Deze heeft de 3,0-liter zes-in-lijn met drie turbo’s en 381 pk onder de kap.

Hetzelfde blok kennen we al uit de M-Performance versies van de 5-serie, X5 en X6, maar hier krijgt deze dieselversie niet het M-label opgeplakt. Tenslotte is er ook nog de ActiveHybrid 7, die een hybride aandrijflijn met 354 pk tot z’n beschikking heeft.

bmw2

Een achttraps automaat behoort nu tot de standaarduitrusting, net als Eco Pro. Verder heeft BMW het comfort verhoogd met luchtvering op de achteras en verbeterde geluidsisolatie. Elektrische stuurbekrachtiging is nu ook op alle versies een standaardvoorziening, uitgezonderd de modellen met xDrive-vierwielaandrijving.

De gefacelifte BMW 7-serie beleeft in september z’n publieksdebuut op de Autosalon van Parijs. We verwachten ‘m rond die tijd ook bij de dealers.