ROTTERDAM - Er kan geen sprake van zijn dat de studentenhuisvester Stadswonen zich losweekt uit de op de rand van faillissement verkerende corporatie Vestia en zelfstandig verder gaat.

Dat zei een woordvoerder van Vestia vrijdag in reactie op een artikel in het AD. Huurders van Stadswonen willen dat de rechter de vorig jaar tot stand gekomen fusie ontbindt, omdat deze op valse informatie zou zijn gebaseerd.

Wel bevestigt Vestia bereid te zijn Stadswonen te verkopen als zich een gegadigde aandient. Studentenhuisvesters in Delft en Utrecht zouden belangstelling hebben.

''Denken dat Stadswonen wederom zelfstandig kan functioneren, getuigt van romantische hoop,’’ zegt de woordvoerder van Vestia.

Verpand

Door de financiële nood bij de corporatie, die begin deze week al haar vastgoed heeft verpand aan het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, worden alleen nog projecten afgemaakt waarvoor de eerste paal al is geslagen. Andere projecten zijn van de baan.

Zo zijn de 100 studentenwoningen per jaar die Vestia na de overname van Stadswonen beloofde te bouwen, geschrapt. De stichting Huurdersbelang Stadswonen meent daarom sterk te staan in een rechtszaak over ontbinding van de fusie.

Campus

Op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt het 15 verdiepingen tellende U-gebouw opgetrokken dat vanaf 2013 huisvesting biedt aan voornamelijk internationale studenten.

Stadswonen verhuurt in totaal 7000 studentenwoningen. Het personeel van de studentenhuisvester en de oude raad van toezicht steunen de huurders bij hun gang naar de rechter.