ITTERVOORT - FNV Bondgenoten plaatst vraagtekens bij het faillissement van een transportbedrijf in Ittervoort (Limburg).

Het bedrijf blijkt vorige week woensdag failliet te zijn verklaard, maar chauffeurs die zaterdag terugkwamen van internationale ritten, hoorden het nieuws toen pas en moesten meteen hun sleutel inleveren en de vrachtwagen leeghalen, meldt vakbondsbestuurder Henri Janssen.

Janssen wilde woensdag met de eigenaar praten over de gang van zaken en de gevolgen voor de chauffeurs, maar tot een goed gesprek kwam het niet. De vakbondsman werd een halfuurtje vastgehouden achter een dichte deur.

Vanachter de deur belde hij met een collega die buiten stond en die waarschuwde de politie. Voor dat die er was, arriveerde de bedrijfsadvocaat die de deur opende, meldt de geschrokken Janssen. Hij overweegt nog om aangifte te doen.

FNV Bondgenoten is nog niet klaar met het bedrijf, ook al niet omdat de vrachtwagens met andere chauffeurs gewoon weer zouden rijden. ''Dit is of faillissementsfraude of de ontslagregels van het UWV worden omzeild'', aldus Janssen.