AMSTERDAM - Prominente Duitse politici hebben woensdag aangegeven dat de invoering van euro-obligaties op termijn een goed idee kan zijn.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble herhaalde voorafgaand aan Europees overleg echter zijn bezwaren tegen de invoering van deze gezamenlijke leningen.

Volgens de fractievoorzitter van regeringspartij FDP, Rainer Brüderle, kan er over eurobonds worden gepraat als het Europese begrotingspact is ingevoerd en eurolanden hun economisch beleid hebben geharmoniseerd. ''Maar het kan niet in een periode waarin de renteverschillen tussen landen extreem zijn'', zei hij tegen de Duitse krant Die Zeit.

Europees commissaris Günther Oettinger (Energie) zei tegen zakenkrant Handelsblatt dat de invoering van de gezamenlijke obligaties een ''kwestie van timing'' is. ''Ik raad alle betrokkenen aan ze niet categorisch af te wijzen.''

Schäuble gaf woensdag nogmaals aan dat eurobonds geen oplossing zijn voor de schuldencrisis. De problemen in de eurozone kunnen volgens hem alleen worden opgelost als landen hun eigen financiën op orde brengen.