Freelancers die nog twijfelen over coworking, hebben er nu een extra reden bij om bij een lokaal kantoor een bureau te huren: Coworking Visa. Via dit internationale netwerk kun je enkele dagen gratis aanschuiven bij partnerkantoren in binnen- en buitenland.

Afgelopen maandag reisde ik terug van Boedapest naar Gran Canaria. Omdat ik voor de goedkoopste optie had gekozen, moest ik wat tijd doden in Barcelona. De tussenstop duurde twaalf uur, om precies te zijn.

Maar in plaats van uit te kijken naar wat vrije tijd in deze populaire stad, zag ik op tegen twaalf uur werken in een dure vliegveldbar of op een ongemakkelijke wachtstoel.

Een freelance tekstschrijver zoals ik verdient alleen geld wanneer hij daadwerkelijk schrijft. Na de vrijgezellentrip in Boedapest wilde ik daarom zo snel mogelijk weer aan de slag. Ik kon geen hele dag aan reizen verliezen, hoe leuk Barcelona ook is.

Uitwisseling

Voor vertrek vertelde ik de uitbater van Coworking Las Palmas over mijn reis. "Waarom schuif je niet in Barcelona bij een coworkingkantoor aan?" was zijn suggestie. "Laat mij maar even wat mailtjes schrijven." En ja hoor, de volgende dag had Javier al beet.

Een kantoor in het centrum van Barcelona had nog een bureau vrij en vond het geen enkel probleem om mij tijdelijk onderdak te bieden. En dus stond ik maandag om tien uur ’s ochtends met rode oogjes voor de deur bij Gracia Work Center.

Een warme ontvangst en een espresso later zat ik comfortabel te tikken op mijn laptopje. Toen de lekkere trek zich meester van mij maakte, stapte ik de deur uit en liep ik binnen 10 minuten naar Parque Güell, waar schorre docenten hun leerlingen bijeen probeerden te houden.

Digital nomad

Plaatsonafhankelijk werken wordt steeds gewoner. Van flexplekken en thuiswerken kijkt niemand meer op. We kiezen bewust voor werk dat bij onze talenten aansluit, waardoor de grenzen tussen werk en vrije tijd vervagen.

Wat dat betreft past Coworking Visa perfect in de nieuwe economie. Iedereen die met een computer werkt, kan nu als digital nomad de wereld rond.

Dus waar wacht je nog op? Huur een coworkplek bij jou in de stad, ook al zit je er maar twee dagen in de week. Tijdens je reizen, voor werk of plezier, heb je hiermee toegang tot honderden andere kantoren. Inspiratie en nieuwe contacten gegarandeerd!

André Gussekloo schrijft SEO teksten en woont op Gran Canaria. Ook schreef hij een gids voor wie vanuit het buitenland wil werken.