AMSTERDAM – Enkco Foodgroup heeft een contract gesloten met McDonald’s in Oostenrijk. Gedurende een maand is daar een kaasstick van het Holtense voedingsmiddelenbedrijf te krijgen.

De kaasstick bevat Hollandse roomkaas met vers gesneden bieslook in een gepaneerd omhulsel. De snack wordt aangeboden in het kader van de zogenaamde 'Grill Meister Wochen' van alle McDonald's-vestigingen in Oostenrijk.

"Bij McDonald's wandel je als producent niet zomaar naar binnen. Je moet aan heel veel strenge voorwaarden voldoen en alle aspecten van een eventuele levering worden van tevoren uitgebreid getest”, aldus de onderneming.

"De vraag overtreft de verwachting tot nu toe", laat exportmanager Gert Jan Gombert weten. "Het is natuurlijk goed mogelijk dat andere landen deze actie gaan overnemen, maar dat moeten we nog even afwachten."

Carrefour

Enkco wist ook contracten af te sluiten met de Belgische tak van de supermarktketen Carrefour en met de Britse keten Waitrose.

Het bedrijf maakt vlees- en vleesvervangende producten. De vleesvervangers zijn onder meer te vinden in supermarktschappen in Italië, België, Tsjechië en Duitsland.

Enkco zet voor zijn export vooral in op vleesvervangers. "Op dat gebied hebben we een hoog onderscheidend vermogen", verklaart Gombert. "Met vlees is dat veel moeilijker. Bovendien sta je als onderneming snel voor hoge kosten als je dat over grote afstanden vervoert."