AMSTERDAM – Veertig procent van de tabletgebruikers ondervindt problemen met websites terwijl ze hier tegelijkertijd hoge eisen aan stellen. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van it-dienstverlener Compuware.

Het langzame laden van sites wordt gezien als het grootste probleem (66 procent), daarnaast wekt het crashen van websites ook veel irritaties op (44 procent).

De ondervraagden van het onderzoek verwachten dat websites goed werken en dat transacties soepel kunnen worden uitgevoerd.

Verder gaat twee derde van de gebruikers ervan uit dat websites net zo snel of zelfs sneller laden op een tablet als op een computer. Ook denkt 70 procent dat een site binnen twee seconden laadt.

Hoge eisen

Deze hoge eisen komen deels door goede ervaringen op computers met snelle verbindingen.

Gevolgen

De problemen zorgen ervoor dat 46 procent van de bezoekers een concurrerende website zullen bezoeken. Daarnaast zal 35 procent niet meer naar een problematische site gaan en doet 33 procent geen aankoop bij een website die niet aan hun verwachtingen voldoen.

Internetaankopen

Volgens een woordvoerder van Compuware zijn tabletgebruikers verantwoordelijk voor de meeste internetaankopen.

‘’Bedrijven laten aanzienlijk veel omzet liggen als hun website niet is afgestemd op mobiele apparaten zoals de iPad’’, aldus de woordvoerder.