Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: AG5.

In samenwerking met WOVOX.com.

We hebben al eerder een bezoek gebracht aan de Kauwgomballenfabriek. Destijds keken we binnen bij MT Mediagroep: vandaag is het de beurt aan AG5. AG5 zit in het Lab van de fabriek, waar tot 2003 daadwerkelijk kauwgom werd gemaakt.

AG5 helpt organisaties in het verkrijgen van inzicht in de vakbekwaamheid van haar medewerkers. Hiervoor heeft het bedrijf software ontwikkeld dat alle belangrijke activiteiten van medewerkers registreert, beoordeelt en inplant.

ag

AbrahamsCrielaers is verantwoordelijk voor het interieur van de werkplek. Die heeft de ruimte niet opgebroken in aparte kamers maar wel onderverdeeld in verschillende zones. Zo hebben tafeltennis, lunch, bureaus, concentratiewerk en overleg toch allemaal hun eigen plek gekregen.

ag2

De gebogen plafonds met natuurlijk licht verwijzen naar het industriële verleden van de ruimte. Een 6 meter lange zeecontainer dient als entree.

ag3

Twee andere zeecontainers vormen samen de “Green Zone”. Binnen de geluidsdichte containers kan je in stilte werken of bellen; daartussen is er ruimte voor ontspanning.

ag4

Tafeltennissen is hier geen sluitpost. AG5 kent maar liefst twee plekken waar je los kan gaan. Daarmee lijkt het hier net zo belangrijk te zijn als bij Campaign Monitor, het Australische softwarebedrijf waar we ook eerder over schreven.

Klik hier voor meer foto’s van de werkplek.

Foto's: WOVOX, onder een Creative Commons-licentie.