AMSTERDAM – Een Amerikaanse vrouw is ontslagen, nadat ze haar nier afstond ten gunste van haar bazin. Dat meldt Reuters dinsdag.

Deborah Stevens werkte bij Atlantic Automotive Group in New York toen haar bazin Jacqueline Brucia een niertransplantatie nodig had.

Stevens bood haar een nier aan, die uiteindelijk niet geschikt bleekt voor Brucia. Wel zou de niertransplantatie van Stevens haar bazin hoger op de wachtlijst schuiven.

Steven besloot om die reden alsnog haar nier af te staan. De operatie vond in augustus plaats en ongeveer een maand later ging Stevens weer aan het werk.

Klachten

Na de operatie kreeg de New Yorker last van verschillende lichamelijke klachten. Hierdoor moest zij zich vaak ziekmelden, wat niet gewaardeerd werd door haar werkgever. Ze werd overgeplaatst naar een minder luxe kantoor en uiteindelijk ontslagen.

Stevens heeft nu een klacht ingediend bij de organisatie voor mensenrechten in New York, hierna is ze van plan naar de rechter te stappen.

Atlantic Automotive Group

Atlantic Automotive Group vindt het jammer dat een werknemer haar gulle actie gebruikt om een claim in te dienen. Het bedrijf zegt Stevens op een juiste en eervolle manier behandeld te hebben.