AMSTERDAM – Het Nederlandse bedrijf Convoi gaat twee Duitse vliegvelden verhuizen. De huidige locaties Tegel en Schöneveld worden samengevoegd in het nieuw gebouwde Berlin Brandenburg International.

De verhuizing wordt tussen april en juni uitgevoerd. Convoi sleepte de opdracht in de wacht na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure.

Er moet meer dan 11.500 kubieke meter aan goederen worden verplaatst, zo’n 460 vrachtwagenladingen. Daarnaast moeten er 4000 ruimtes en kantoren ingepakt en verhuisd worden.

Gelijktijdig

“Het gaat niet alleen om het verhuizen van kantoren, meubilair en ICT, maar werkplaatsen en magazijnen worden samengevoegd op de nieuwe locatie. Dat betekent dat de integratie en verhuizing van vele duizenden gereedschappen en vliegtuigonderdelen gelijktijdig moet plaatsvinden”, aldus de onderneming.

Het personeel dat betrokken is bij de grootscheepse verhuizing moet speciale rijbewijzen halen om op de platforms tussen de vliegtuigen te mogen rijden.

Inmiddels is in verband met de veiligheidswetten al precies bekend wanneer welke chauffeurs met welke voertuigen door welke gate zullen rijden.