Instituten positiever over groei Duitse economie

BERLIJN - De belangrijkste economische onderzoeksinstituten van Duitsland zijn iets positiever over de groei van de Duitse economie. De groei zal dit jaar uitkomen op 0,9 procent, terwijl eerder werd gerekend op 0,8 procent. 

Dat maakten de acht instituten donderdag bekend in hun voorjaarsprognoses.

In 2013 komt de groei van de Duitse economie volgens de voorspellingen uit op 2 procent. Het is de eerste voorspelling voor 2013 van de leidende economische onderzoeksinstituten in Duitsland.

Het grootste risico voor de Duitse economische ontwikkeling is de Europese schuldencrisis, die volgens de instituten nog altijd niet definitief is opgelost.

Concurrentiepositie

De onderzoeksinstituten gaven verder aan dat Duitse ondernemingen op het moment de sterkste concurrentiepositie van de afgelopen 30 jaar hebben vanwege de zwakkere euro.

De instituten denken verder dat de werkloosheid in Duitsland van 6,6 procent in 2012 zal dalen naar 6,2 procent in 2013.

Het Duitse begrotingstekort komt dit jaar naar verwachting uit op 0,6 procent en 0,2 procent volgend jaar. De inflatie zal dit jaar naar schatting 2,3 procent bedragen en 2,2 procent in 2013.

Lees meer over:
Tip de redactie