VAVDZ boos op Weekers

AMSTERDAM - Onrust in leaseland: de belangenorganisatie Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) is boos op staatssecretaris van Financiën Frans Weekers.

VAVDZ is boos op Frans Weekers, omdat de staatssecretaris dreigt met aanvullende leasewetgeving voor leaserijders die in het najaar in een voor 1 juli geregistreerde auto gaan rijden en zodoende toch van de lagere bijtelling kunnen profiteren.

De belangenvereniging vindt dit dreigement 'ongepast, onuitvoerbaar en buiten proportie'.

VADZ

De Vereniging Auto van de Zaak meldt in een persbericht: "We verbazen ons erover dat de staatssecretaris en het ministerie verrast zijn door dergelijke commerciële initiatieven. In de automotive sector zijn 'voorregistraties' gemeengoed.''

''Bij veranderingen in de fiscale wetgeving is er altijd een moment dat mensen nog profiteren van de oude en betere voorwaarden. In dit geval is het repareren door wetgeving naast onwenselijk, praktisch ook onuitvoerbaar. Bovendien zorgt dit voor veel onrust bij de leaserijders."

Dreigement

Het dreigement van de staatssecretaris volgt op kamervragen van Kamerlid Neppérus over de actie van Athlon waarbij leaserijders na 1 juli in een eerder geregistreerde auto kunnen gaan rijden om zo toch gedurende vijf jaar een lagere bijtelling te betalen.

Ook andere leasemaatschappijen zijn bezig met dergelijke initiatieven. Hierdoor loopt de Nederlandse overheid flink wat belastinginkomsten mis.

Lees meer over:
Tip de redactie