AMSTERDAM - De makers van het opgeheven gratis dagblad De Pers geloven nog steeds in een doorstart als betaalde digitale krant. Vanaf dinsdag is een eerste versie van DNP (De Nieuwe Pers) beschikbaar als app voor mobiele telefoons en tablets. 

Dat kondigen de makers vrijdag aan op hun site.

De applicatie bevat vooralsnog onder meer twitterberichten van redacteuren van de voormalige krant, een selectie van hoogtepunten uit het 5-jarig bestaan van De Pers, opiniestukken en nieuws over de mogelijke doorstart. De redactie hoopt de inhoud binnen een paar weken te kunnen uitbreiden met nieuwe artikelen.

Goede afloop

''We hebben zo zoetjes aan vertrouwen in de goede afloop om maar weer eens aan de slag te gaan. In de laagste versnelling vooralsnog, maar toch'', valt vrijdag te lezen op de site.

Voormalig hoofdredacteur Jan Jaap Heij twitterde: ''Niets is zeker, maar toch start De Nieuwe Pers aanstaande dinsdag digitaal. In een lightversie.''

Op vrijdag 30 maart verscheen het laatste nummer van dagblad De Pers.

Doorstart

Na 5 jaar bleek de exploitatie van de gratis kwaliteitskrant niet winstgevend te krijgen en trokken mediabedrijf Wegener en uitgever Mountain Media de stekker eruit. Sindsdien broeden de makers op mogelijkheden voor een doorstart.