FRANKFURT - De Tsjechische investeringsmaatschappij Penta Investments heeft een bod uitgebracht op de failliete Duitse drogisterijketen Schlecker. Dat bevestigde een woordvoerder van de investeerder vrijdag na berichten daarover in het blad Der Spiegel.

De verlieslijdende drogisterijketen vroeg eind januari faillissement aan. Daardoor zouden 2000 van de 7000 Duitse vestigingen snel de deuren moeten sluiten. Schlecker had begin dit jaar ook circa 3000 buitenlandse vestigingen in Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen en Portugal.

Het bod

De zegsman wilde geen details over het bod geven. Der Spiegel meldde dat Penta 90 miljoen euro wil investeren in de modernisering van de overgebleven winkels van Schlecker en dat meer banenverlies niet is gepland.

Penta is gevestigd in Praag en vooral actief als vastgoed- en vermogensbeheerder in Centraal-Europa. Het beheerde vermogen bedraagt naar eigen zeggen 3,4 miljard euro. In Duitsland is Penta tot dusver alleen aanwezig met een diervoedingsbedrijf.

De curator van Schlecker zei eerder deze week vijf geïnteresseerde partijen te hebben voor de drogisterijketen. Voor het einde van mei moet volgens hem een definitieve keuze worden gemaakt.

Winstgevend

Om de keten weer winstgevend te maken, moeten mogelijk 12.000 van de 30.000 banen in Duitsland verdwijnen. De curator onderhandelt nog met de vakbonden over het lot van de ontslagen werknemers van het 40 jaar oude familiebedrijf.