AMSTERDAM – Google is een partnerschap met het Amerikaanse Duda Mobile aangegaan. Samen bieden zij een dienst aan voor een jaar lang hosting en het zelf maken van een mobiele website.

Google GoMo is een initiatief van de zoekgigant waarmee bedrijven geholpen worden een goede mobiele site te lanceren. Het is gestart in november 2011 en is nu uitgebreid met de dienst van Duda Mobile.

Het maken en hosten van een mobiele site kost normaliter 9 dollar per maand bij Duda Mobile. In samenwerking met Google kunnen gebruikers een jaar lang gratis gebruik maken van de service. Na de gratis periode kunnen klanten ervoor kiezen om de dienst te blijven gebruiken, maar moeten daarvoor dan wel betalen.

Google maakt wel duidelijk dat Duda alleen werkt voor eenvoudige sites zonder ingewikkelde Flash-animaties.

Gratis website

Het initiatief van GoMo start tegelijk met het Nederlandse project 'Nederland Verdient Online', waarbij mkb'ers tijdelijk een gratis website krijgen. Hiermee hopen MKB-Nederland, Google, PostNL en ING tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven in Nederland te helpen het internet beter in te zetten voor hun onderneming.