AMSTERDAM - Game-uitgever Electronic Arts is verkozen tot het slechtste Amerikaanse bedrijf van 2012 door bezoekers van de website Consumerist. Meer dan 250.000 bezoekers hebben meegedaan aan de poll die hiervoor werd gehouden.

EA kreeg in de laatste ronde 64 procent van de stemmen, op de tweede plaats stond Bank of America. De derde en vierde plaats zijn respectievelijk voor telecombedrijf AT&T en winkelketen Walmart. In totaal waren 32 bedrijven geslecteerd voor de poll, waaronder Apple, UPS, PayPal, Facebook en Walmart.

In de eerste ronde van de poll deden alle bedrijven mee, ze werden in paren van twee tegenover elkaar gezet om onderling het slechtste bedrijf te bepalen. Het bedrijf met de meeste stemmen ging door naar de volgende ronde. Uiteindelijk bleven EA en Bank of America als laatste over.

Consumerist brengt klachten van consumenten in kaart en is onderdeel van Consumer Media LLC, een consumentenbond in de Verenigde Staten. Als praktijken die EA tot het slechtste bedrijf zouden maken noemt de organisatie onder andere dat de uitgever geld zou vragen voor dingen die het bewust achterhoudt bij de release van een spel, en dat het niet afgeronde producten aflevert met de instelling dat dit later wel via een patch opgelost kan worden.