AMSTERDAM - Autoleasebedrijf Leaseplan verkoopt steeds meer gebruikte leaseauto's aan particulieren en breidt het aantal verkoopvestigingen daarom de komende tijd uit.

Het bedrijf verkoopt jaarlijks 30.000 gebruikte leaseauto's, en daarvan gaat een steeds groter deel naar de particuliere markt, vertelt marketingdirecteur Erik Staat. "We mikken in de nabije toekomst op 40-80 verkochte auto's per week, op een totaal aanbod van 400 auto’s voor de particuliere markt.”  

Het grootste gedeelte van de ex-leaseauto's is bestemd voor de export en voor tussenhandelaren, maar de vraag op de particuliere markt trekt aan. Op dit moment verlaten per week zo'n 20 tot 40 gebruikte leaseauto's (gemiddelde leeftijd 3 tot 5 jaar) de showroom in Raamsdonksveer. Dankzij een woensdag geopende vestiging in Veghel gaat dat aantal naar verwachting omhoog.

Reistijd

Binnen korte tijd komt daar volgens Staat naar verwachting nog een vestiging in Midden-Nederland bij. "Particulieren zijn bereid om maximaal 50 kilometer te reizen voor een occasion", vertelt Staat op basis van onderzoek van Leaseplan.

Mensen komen heel erg goed voorbereid de showroom in, vertelt hij. "Ze komen vaker om daadwerkelijk te kopen, in plaats van zich alleen te oriënteren."

Dat komt vooral doordat er online al veel informatie over de auto beschikbaar is. Staat: "Particulieren oriënteren zich steeds meer eerst online, maar uiteindelijk willen ze de auto natuurlijk in het echt bewonderen."